• Нов

Образователна игра "Велика България" с помощта, на която ще научите за 30 велики личности и събития от историята на България. В комплекта са включени 30 карти с рисунки, данни и снимки, които ще изградят представа за събитията и личностите в периода от създаването на нашата държава до Освобождението й от османско иго.

Игралното поле представлява историческа карта на българските земи от времето на Второто българско царство, границите на което се простират на три морета.

Правила на играта:

Преди началото на играта участниците трябва да разучат данните за личностите и събитията и да си поставят оценки в приложената таблица. Първият играч избира по кой път да играе - жълтия или червения и взема пионка в съответния цвят. Раздават се по 15 броя карти на всеки играч. Движението на пионката напред по пътя е според показанията на зара.

По време на играта се преминава през различни препятствия (точки и звезди) където могат да се печелят карти, както и да се печелят или губят позиции. Играчът, който първи стигне до финала, тегли 3 карти от противника, разказва подробности за личностите и събитията и ако се справи добре ги получава.

В резултат на играта се печелят или губят карти, които на финала носят допълнителни точки - за всяка карта по 2 точки.

Играта приключва след финиширане и на двамата състезатели. Класиралият се първи получава 20 токи, а втория - 10 точки. Победител е играчът, който има най-голям сбор точки от финиширането и точките от броя на картите. Максималния брой точки, които той може да събере е 80.

Комплектът включва:

  • игрално поле
  • 30 карти със снимки и информация
  • 1 зар и 2 пионки
  • упътване за играта
  • таблица за оценка на знанията

No customer reviews for the moment.

В следната категория има още 1 продукт: