Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Условия за ползване.

Съвети за максимална продължителност на живот на мастилените касети и принтера

Съвети за максимална продължителност на живот на мастилените касети и принтера

Съвети за максимална продължителност на живот на мастилените касети и принтера

За да може принтерът да работи правилно колкото е възможно по-дълго, трябва да научите някои правила как да се грижите за него. За да си осигурите възможно най-дълго и качествено отпечатване следвайте тези указания:


1. Не позволявайте на мастилото в касетата да свърши напълно.

Има вероятност главата на принтера /мастилницата, касетата/ да изгори, когато принтера е в режим на отпечатване, а тя е празна. На повечето мастиленоструйни принтери, мастилото играе и роля на охладител на електрониката в касетката. Винаги разполагайте с резервна касета под ръка...


2. Не позволявайте запушване /засъхване/на дюзите с мастило.
Касетата не може да се съхранява за неопределен период от време. Нещо, което често се случва с всички мастиленоструйни принтери е засъхването и от там запушването на дюзите. Това се случва, когато мастилото засъхне и блокира изходите. Най-добрият начин да избегнете това е като редовно печатате. Създайте си навика да отпечатвате тестова страница поне веднъж седмично. Това не позволява на мастилото да засъхва и запушва мастилените дюзи на касетите. Ако мастилото не е много засъхнало, може да пробвате да оставите касетката върху напоена с чиста вода салфетка или тоалетна хартия за 5-6 минути.


3. Почиствайте печатащата глава.

Когато в отпечатаните листи с текст или изображение се виждат линии или петна с липсващо мастило, е време да почистите печатащата глава. Не докосвайте медните пластини на печатащата глава с пръсти. Проверете ръководството на принтера, за да разберете как да почистите принтерните глави правилно, използвайки функцията за самопочистване на принтера, която може да се активира с няколко кликвания.

4. Пренасяйте мастилените касети правилно
Не оставяйте касетата в гореща кола/помещение. Това предизвиква мастилото да се разшири и да изтече част от него. При пренасяне дръжте цветните мастилени касети изправени. Има вероятност цветовете да се смесят, ако бъдат оставени на една страна. Не поставяйте касетата в найлонова торбичка. Малка кутия от картон или пластмаса е за предпочитане и ще предотврати смесването на цветовете.

 

5. Поставете принтера на подходящо място
Не поставяйте принтера на първото свободно място, което намерите. Най-добре е устройството да бъде поставено на равна повърхност с достатъчно пространство за вентилация. Прекалено прашно място, може да се съкрати живота на принтера, тъй като ако попадне прах и се натрупа в него, може да повреди главата и ролките на принтера.

 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code