Моля, прочетете настоящите "Условия за ползване и поръчка" които се считат за "Договор от разстояние"

Ние Ви предлагаме удобно и лесно пазаруване в нашия онлайн магазин. При попълване на данните за поръчка, всички текстове трябва да бъдат точни и написани на български език. Преди да поръчате продукти или услуги моля да прочетете: 

ПОРЪЧВАНЕ НА ПРОДУКТИ

     Вие може да поръчвате продукти от електронния магазин на „Весмон-1” ЕООД /  / онлайн – 24 ч. в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата. Поръчките се обработват всеки работен ден от 09:30 ч. до 15:00 ч. След направената поръчка ще получите e-mail с информация за извършената поръчка, както и обаждане по телефона за проверяване валидността на поръчката и срока за изпълнение. Само продуктите с възможност за директна поръчка от сайта носят гаранциите, описани в Условията за ползване.

     Всяка заявка направена от Вас, ще Ви бъде доставена от 1 до 4 работни дни от дата на потвърждаване на поръчката на посоченият от Вас адрес или офис на "Спиди" или "Еконт". Заявки, направени след 15:00 часа се изпълняват на следващият работен ден, разбира се при възможност поръчката може да бъде изпълнена и в същия ден. Поръчки, направени в петък (след обяд), събота, неделя или в неработен ден (официални празници) се обработват и изпълняват в първия работен ден.

    Съгласно чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на даден продукт, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на ново зареждане или забавяне на доставката до нас от производителите на съответните продукти, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични продукти с подобно качество и цена.

     При промяна на цената (увеличена/намалена) Вие ще бъдете уведомени, чрез телефонен разговор и Вашата заявка ще бъде изпълнена само в случай, че Вие сте съгласни с новите условия.
Обадете ни се, ако имате въпроси или желаете да проверите вашата поръчка на телефони: 046 661557 /оператор Теленор/


ПРОМЯНА ИЛИ ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА 


Можете да промените или откажете поръчката си, като се свържете с нас на телефони: 046 661557 /оператор Теленор/


ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ И КОМПЕНСАЦИЯ 


Условия за връщане:

     Потребителят има право да се откаже от един или повече от поръчаните продукти в 14 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че даденият продукт е във вида, в който е доставен, ако е опакован - опаковката му е запазена (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана цялостта на евентуални пломби и етикети, целящи да установят разкомплектоването или употребата на продукта. 

     При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му, и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, „Весмон-1” ЕООД се ангажира той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия или да бъде възстановена депозираната за продукта сума, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на продукта, отремонтирането му се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на купувача. При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в сайта, „Весмон-1” ЕООД възстановява депозираната за продукта от Потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиването му, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП. Ако обаче връщането на продукта е по желание на Потребителя, без да се разминава с описанието си в сайта на фирмата, разходите по връщането ще са за негова сметка. 


     Екипът на „Весмон-1” ЕООД се стреми да елиминира всякакви проблеми с Вашата поръчка, но понякога, въпреки нашите усилия е възможно да възникнат проблеми, като: 
  1. Поръчаният продукт не е наличен.
  2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен. 
При горните 2 случая, ние ще се свържем с Вас по телефона, за да Ви уведомим за проблема. 
  3. Погрешен телефон за връзка с Вас – ще получите от нас e-mail с молба за въвеждане на правилен телефонен номер. Необходим ни е Вашия телефон, за да можем да проверим поръчката и да осигурим успешна доставка. 


     Ние носим отговорност за всички възникнали допълнителни разходи, ако проблемът за тях е по наша вина. Купувача покрива допълнителните разходи, в случай, че той е отговорен за възникването им. 
Голям процент от проблемите с дадена стока идват от това, че Потребителят не е прочел и спазил инструкциите. За това, ви молим да четете упътванията.

     Тъй като „Весмон-1” ЕООД продава продукти от различни производители, гаранциите им са различни, и гаранционното обслужване на стоките се извършва в сервиза на фирмата доставчик. Началото на гаранционния период е датата на получаването от Вас на продуктите. Гаранцията е валидна на територията на Р.България и е съобразена с условията на производителя. Може да получите отказ за гаранционен сервиз ако не са спазени всички условия за поемане на гаранция. В гаранционната карта на всяка стока могат да бъдат посочени допълнителни условия за ползване на дадената от производителя или търговеца гаранция. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ

 1.      Съгласно чл. 50, т.1 от Закона за защита на потребителите Ползвателят /клиента/, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите има право да се откаже от договора от разстояние, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за Доставчика начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от Ползвателя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от Ползвателя. Всички транспортни разходи по връщането на стоката, както и сумата от наложения платеж (ако има такъв) са изцяло за сметка на Ползвателя.

2.      Ползвателят е длъжен да върне нежеланите от него стоки в състоянието, в което са се намирали към момента на доставката - стоката не трябва да е отваряна, стоката не трябва да е ползвана; стоката и опаковката да са във вида, в който са получени, както и да не е нарушавана целостта на поставените (ако има такива) защитни стикери.

3.      Доставчикът няма да приема обратно стоки, които са били поправяни или повредени, такива със следи от прекомерно използване, както и със следи от удари, засягащи вътрешната и външната цялост на дадената стока. Доставчикът няма да приема и стока, която не е придружена от всички аксесоари, с които стоката е била доставена.

4.      Ползвателят е длъжен да върне закупените от него стоки задължително в оригиналната опаковка, която да е придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция, в случай, че е била издадена такава, както и от всички документи с които е доставена въпросната стока.

5.      Връщането на стоки от Ползвателя става чрез изпращане на стоката, с куриер, на адрес посочен от Доставчика след ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО му предварително уведомяване.

6.      За да върне стока/стоки на Доставчика, Ползвателят трябва да попълни стандартен формуляр за връщане на стоката, който може да изтегли тук!

7.      След като попълни формуляра и се увери, че стоката/стоките, които  желае да върне отговарят на условията за връщане съгласно т.2 по-горе, то Ползвателят трябва да изпрати изготвения формуляр и заедно със стоката /без наложен платеж/ на адрес: гр. Ямбол, офис Искър, на куриерска фирма „Еконт“ и информира по телефона и email за изпращането на пратката.

8.      Връщането на стоките е изцяло отговорност на Ползвателя, съответно и рискът от повреждане или загуба е за сметка на Ползвателя, до момента, в който нежеланата от Ползвателя стока пристигне при Доставчика. Всички разходи по повод на връщането на стоките са за сметка на Ползвателя.

9.      В случай, че Ползвателят упражни правото си на отказ в 14-дневен срок, считано от датата на доставка на стоките и върнатите стоки уговарят на условията залегнали в т.2 по-горе, Доставчикът се задължава да възстанови заплатената сума не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Ползвателя да се откаже от договора. Доставчикът има право да отложи възcтaнoвявaнeтo нa заплатената сума дo пoлyчaвaнe нa cтoĸитe oбpaтнo или дoĸaтo нe бъдат пpeдcтaвени дoĸaзaтeлcтвa на Доставчика, чe cтоките са изпратени обратно, в зaвиcимocт oт тoвa, ĸoe oт двeтe cъбития e нacтъпилo пo-paнo.

10.  На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП Доставчикът има право да възстанови на Ползвателя намалената стойност на закупената стока. Доставчикът има право да отбие от заплатената сума до 60% и да възстанови на Ползвателя остатъчната стойност, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена, нецялостна или липсваща опаковка/, когато стоката е със следи от износване или в непълния си комплект/липсващи аксесоари/.

 13.  В случай, че сумата е била заплатена чрез банков превод по банков път, сумата ще бъде заплатена по посочена от Ползвателя лична банкова сметка. Доставчикът не носи отговорност за грешно посочена банкова сметка от Ползвателя.

14.  В случай, че сумата е била заплатена при наложен платеж, сумата ще бъде заплатена по посочена от Ползвателя лична банкова сметка или чрез куриера. Доставчикът не носи отговорност за грешно посочена банкова сметка от Ползвателя.

15.  Доставчикът уведомява Ползвателя по и-мейл и телефон за извършеното възстановяване на заплатената сума.

ТРАНСПОРТ И ДОСТАВКА 

„Весмон-1” ЕООД използва услугите на Куриерска фирма „Еконт-експрес” и "Спиди" и собствен транспорт за гр. Ямбол. Ако предпочитате друг куриер, моля да ни уведомите при договарянето на доставката. 

Срок на доставка:

Всички покупки ще бъдат доставени до 4 работни дни за всички населени места в България. Изключения правят почивните и празнични дни, когато в събота се доставя до 10:00 ч., а неделя е почивен ден. Ако сте поръчали продукта си преди почивен ден, има вероятност той да Ви бъде доставен на следващия работен ден. Също, не доставяме по време на официалните национални празници. 
Потвърдената поръчка може да бъде получена и лично от офиса на фирмата на адрес: гр. Ямбол, ул. „Кабиле” № 36А. За целта е необходимо да отбележите в графа Начин на доставка, както и да потвърдите желанието си на телефони:
046 661557

Цената на доставките е съгласно условията и тарифите на Куриерска фирма „Еконт”. Вградения калкулатор в онлайн магазина на куриерска фирма Еконт, ще Ви изчисли сумата на куриерската услуга която трябва да заплатите според варианта за доставка - до офис на Еконт ли до посочения адрес.

При отказ от приемане на поръчаните продукти, клиента заплаща транспортните разходи за куриер за едната посока /цената на доставка/.


ПЛАЩАНИЯ, ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ

Варианти за плащане:

„Весмон-1” ЕООД приема плащане чрез:

  • наложен платеж - при получаване на доставката от куриерската фирма - чрез Пощенски паричен превод; В този случай платежният документ е издадената разписка от куриера.

  • по банков път – доставката ще бъде извършена след получаване на парите в банковата ни сметка. 

  • в брой - на касата в офиса на фирмата при получаване на заявените продукти. 

Срок за плащане по банков път до 5 (пет) дни от датата на издаване на проформа фактурата.Стоките се изпращат след получаване на банковото плащане! При забавено плащане, поръчката се счита за невалидна.

Сформиране на цените:

Цените в електронния магазин са крайни, с включен ДДС.

Фактури:

При потвърдена от Вас поръчка и плащане по банков път, ще получите на e-mail си проформа фактура за стойността на поръчката. Оригиналната фактура, както и Приемо-предавателен протокол ще бъдат изпратени заедно с поръчаните продукти и услуги при доставката.

Начисляване на ДДС:

Всички цени на продуктите са с начислен ДДС. Продажба на стоки без заплащане на ДДС върху цената не се извършва. 

Промоции и видове отстъпки:

„Весмон-1” ЕООД организира специални отстъпки и промоционални кампании в полза на клиентите. Предлагаме различни видове отстъпки и промоции: 

  • намаления на определен продукт или серия продукти; 

  • процентно намаление на цялата поръчка; 

  • подаръци; 

  • други. 

Всички промоции се обявяват на нашия официален сайт.

Политика на поверителност във „ВЕСМОН-1” ЕООД